User Tools

Site Tools


madplaner:uge17

Uge 17

Lørdag/Søndag

Krondyr bov

   steges i gryde
   enebær
   timian
   salt og peper
   
   brunes i margarine svøbt i bacon
   kogende vand
   
   fløde + rebs gele eller saft
Mandag

Pizza

Tirsdag

Karrygryd

Sådan gør du

Skær kødet i terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Skræl og skyl gulerødder, selleri, æble og kartofler. Skær gulerødderne i skiver, selleri, æble og kartofler i terninger.

Brun fedtstoffet i en gryde. Tilsæt kød og løg, drys karry over, rør om og lad det svitse nogle minutter, før grøntsager, kartofler og æblet kommes i og bruner med i 5-6 minutter. Tilsæt eddike, vand, salt og peber.

Dæmp varmen, læg låg på og lad retten småstege, til alt er mørt, ca. 40 minutter. Smag retten til med karry og salt, og evt. et nip sukker. Eddike og sukker gør smagen af karry kraftigere.

Serveres med klippet purløg og rugbrød.

Til 4 personer

  600 g magert svinekød (f.eks. skinkeschnitzel)
  4 store løg
  2 spsk. flydende margarine eller olie
  4 store gulerødder
  ½ lille selleri
  1 stort æble
  750 g kartofler
  1½ spsk. karrypulver
  1½ spsk. eddike
  ½-1 tsk. salt og peber
  1 dl vand
  1 bdt. purløg
  4 skiver rugbrød
Onsdag

Katoffelomelet

Torsdag/Fredag

Svinemørbrad

madplaner/uge17.txt · Last modified: by kn