madplaner:uge17
Uge 17
Lørdag/Søndag
Krondyr bov
steges i gryde enebær timian salt og peper brunes i margarine svøbt i bacon kogende vand fløde + rebs gele eller saft
Mandag
Pizza
Tirsdag
Karrygryd
Sådan gør du
Skær kødet i terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Skræl og skyl gulerødder, selleri, æble og kartofler. Skær gulerødderne i skiver, selleri, æble og kartofler i terninger.
Brun fedtstoffet i en gryde. Tilsæt kød og løg, drys karry over, rør om og lad det svitse nogle minutter, før grøntsager, kartofler og æblet kommes i og bruner med i 5-6 minutter. Tilsæt eddike, vand, salt og peber.
Dæmp varmen, læg låg på og lad retten småstege, til alt er mørt, ca. 40 minutter. Smag retten til med karry og salt, og evt. et nip sukker. Eddike og sukker gør smagen af karry kraftigere.
Serveres med klippet purløg og rugbrød.
Til 4 personer
600 g magert svinekød (f.eks. skinkeschnitzel) 4 store løg 2 spsk. flydende margarine eller olie 4 store gulerødder ½ lille selleri 1 stort æble 750 g kartofler 1½ spsk. karrypulver 1½ spsk. eddike ½-1 tsk. salt og peber 1 dl vand 1 bdt. purløg 4 skiver rugbrød
Onsdag
Katoffelomelet
Torsdag/Fredag
Svinemørbrad
madplaner/uge17.txt · Last modified: by kn